Your address will show here +12 34 56 78

Quinta do Vale

Hospitality

57 VILLAS, EQUIPMENTS

The complex is located in a tourist area, in Algarve, very close to the right bank of the Guadiana. The modulation of the terrain is defined as a promontory with slopes facing the golf course. All roads were designed to adapt to the existing topography while minimizing the impact on the landscape.
In the central higher area, defined by the access roads, are located the various facilities that serve the tourist village such as an indoor and outdoor pools, football and tennis courts and restaurant / reception.
The 57 villas are distributed along the internal roads in order to enjoy the different topographic conditions. The volumes are covered with stone on the lower floor, the upper floor is plastered and painted in the porch wood color in order to favor a greater integration with the natural shades of the landscape.
The roofs vary between flat and sloping in order to embed the volumes in the landscape while following topography unevenness.
The villas are distributed on two floors. In the first floor we find the social program such as living room, kitchen, laundry and sanitary facilities. In the lower floor are located the rooms and a multifunctional office. Some villas include a basement with supporting compartments such as games room and storage room facing an English courtyard garden. All villas have 2 private parking spaces. Other parking spaces are distributed along the complex which totals 213 parking spaces.

Year

2007


Client

4SUN


Area

23768 m²


Location

Algarve, Portugal