Your address will show here +12 34 56 78

Diaverum Lisboa

Healthcare

This project is based on the construction of a Hemodialysis Clinic in Lisbon, inside an existing building dating from the beginning of the 20th century, the "Parisian Garage" which used, as expected, to be a garage and car station with a subsequently reinforced concrete structure.

Designed for the "Diaverum" group, this project materialized the program set by the owner. Adopting modern, functional and constructive, solutions and committed to complying with legal and best practice standards, form wasn´t neglected also providing the clinic with a unique aesthetic and formal identity.

It started with the demolition of the existing partition walls as well as the staircase next to the main facade. The facade inner walls were coated with a plasterboard wall, providing thermal insulation, as well as the window frames, which need replacement.

The program is distributed through two floors and was structured as a result of the careful implementation of the vertical accesses comprising three elevators and three stairwells, which separate users and personnel.

On the ground floor we can find the reception area, medical offices, hemodialysis treatment rooms for patients with infectious diseases, clinical support, a technical area and parking.

On the first floor, is located the general hemodialysis rooms and the clinical support and administrative area. There is also the possibility to increase the hemodialysis treatment stations.

The pedestrian access is through Rua Andrade Corvo from the east side. The entrance has connection to the distribution lobby which connects the different sectors.

Year

2012-2015


Client

Diaverum, Investimentos e Serviços Lda.


Area

Clinical area: 1907 m²
Technical area: 250 m²


Location

Lisboa, Portugal